Kitaplar Öyküler Etkinlikler

Kitap , okuma, , çocuk kitapları , romanlar , anılar, edebiyat sohbetleri , sanatçılarla söyleşiler , fotoğraf , edebiyat , çocuk eğitimi üzerine üzerine dokunmak istediğimiz herşey

3 Aralık 2009 Perşembe

8.Akdeniz Edebiyat Festivali


Hollanda’nın Rotterdam kentinde faaliyet gösteren Sahne Sanat Vakfı bu yıl düzenlediği 8.Akdeniz Edebiyat Festıvali ’ni Hollanda’nın dört kentinde gerçekleştirecektir. 9-12 Aralık 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin bu yıl Türkiye’den konuğu şair Özdemir İnce.

Hollanda’nın Rotterdam kentinde 16 yıl önce bir grup Türk gönüllü tarafından kurulan Sahne Sanat Vakfı’nın (Kunst Stichting Sahne) kültür sanat etkinliklerinden birisi olan Akdeniz Edebiyat Festivali’nin bu yıl sekizincisi düzenlenmektedir. Bu yılki etkinlik Hollanda’nın Oss, Utrecht, Amsterdam ve Rotterdam kentlerinde gerçekleştirilecektir.

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Hollanda Akdeniz Edebiyat Festivali’ne ülkemizden şair Özdemir İnce katılacaktır.
9 Aralık 2009 Çarşamba günü Osst kentinde başlayacak olan festivalde Özdemir İnce, Hollandada yaşayan Türk, Hollandalı ve çeşitli uluslardan dinleyicilere Türkçe şiirler okuyacak. Kendi şiiri ve Türk şiiri üzerine sorulacak sorulara yanıtlar verecektir. 8.Akdeniz Edebiyat Festivali’ne Türkiye’den katılacak Özdemir İnce’den başka İspanya’dan Maria Rosal, Yunanistan’dan Alexandra Zoi, İtalya’dan Matteo Lafevre, Hollanda’da yaşayan Faslı şair Ahmed Essadki, Fransa’dan Henri Deluy ve ev sahibi Hollanda’dan Lilian Hoogendoorn, Ilse Starkenburg ve Jana Beranová katılacaktır.
Bu yıl 8’incisi düzenlenecek Akdeniz Edebiyat Festivali’ni diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok sayıda Hollandalı kurum, kuruluş, kütüphane ve vakıf desteklemiştir. Hollandalı kurumların dışında Faslı, Türk,Yunanlı, İspanyol ve İtalyan örgüt ve kurumları tarafından da desteklen festival Hollanda’da yaşayan yazar Murat Tuncel’in katkılarıyla gerçekleşmektedir.

Yazar Murat Tuncel festival hakkında görüşünü açıklarken, “Akdeniz mavisi dünyanın en canlı rengidir. Akdeniz şiiri de öyle. İstiyoruz ki çeşitli kültürden insanların yaşadığı Hollanda’nın zengin renklerine bir de şiirsel ve canlı Akdeniz rengi karışsın. Edebiyat, kültürlerarası elçiliğini devam ettirsin ve dillerin kardeşliği yaşatılsın. Umarız bu dileklerimizi az da olsa etkinliğimizle gerçekleştirebiliriz,” dedi.
Sahne Sanat Vakfı adına
Murat Tuncel, Rotterdam/Hollanda
Kaynak: Basın Bülteni

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa